UV-C Desinfectie Led lampen

De professionele CareCOMM lampen zijn gemaakt voor het desinfecteren van lucht, oppervlakken en materialen. Het kan met succes worden gebruikt in medische faciliteiten, productiebedrijven, kantoren, restaurants, hotels en vele andere plaatsen waar het risico op achterblijven en verspreiding van virussen en bacteriën groot is.

Zo werken onze desinfectie lampen

Door het gebruik van kortgolvig ultraviolet licht (UV-C, 100-280 nm) in LED-technologie wordt een specifiek oppervlak gedesinfecteerd. Het UV-C licht  dringt door de bacteriële celmembranen en virale capsiden en beschadigt de structuur van het DNA en RNA, wat eiwitsynthese en bijgevolg reproductie en virulentie verhindert. Het is een desinfectiemethode met een efficiëntie tot 99%, wat betekent dat het even effectief is als desinfecterende vloeistof.

TechLed

De desinfecterende lampen van TechLed BV

TechLed BV is leverancier van de door CommLED geproduceerde CareCOMM UV-C lampen. CommLED is de eerste producent van ledlampen op de markt voor directe desinfectie met UV-C straling in LED-technologie met een efficiëntie van 99%.

Wij onderscheiden de volgende productgroepen:

Groep Office

Groep Industry

Accessoires

Geschikt voor iedere situatie

Onze armaturen zijn breed toepasbaar. Ook voor particulier gebruik. De lampen neutraliseren vrijwel alle soorten virussen, bacteriën en schimmels. En zijn dus uitermate geschikt voor:

 • Openbare instanties
  Scholen, theaters, bioscopen, kantoren, toiletgebouwen, kleedkamers
 • Midden -en Kleinbedrijf
  Winkels, galerijen, verkooppunten
 • Sportfaciliteiten
  Fitnesscentra, sportverenigingen, kleedkamers
 • Particulieren
  Gezinnen, families

UV-C LED Technologie en COVID-19

De Chief Sanitary Inspectorate (GIS) noemt UV-straling een van de methoden om het SARS-CoV-2 coronavirus te bestrijden – ultraviolet licht vernietigt zijn dunne lipide laag.

Een soort “onzichtbaar” licht, ontdekt in de 19e eeuw, waarvan de energie groter is dan die van zichtbaar licht, maar veel minder dan die van gammastraling of röntgenstraling, werd ultraviolette straling genoemd, of kortweg UV. Ultraviolette straling wordt gedefinieerd als elektromagnetische straling in het golflengtebereik van 100 nm tot 400 nm. Deze straling is onderverdeeld in drie sub bereiken:

 • nabij-ultraviolet (UV-A) met een golflengtebereik tussen 315 nm en 400 nm,
 • gemiddelde ultraviolette (UV-B) golflengten van 180-315 nm,
 • ver-ultraviolet (UV-C) met golflengten tussen 100 nm en 180 nm

Al deze soorten ultraviolet worden door de zon uitgestraald. UV-C dringt niet door de atmosfeer van de aarde, UV-B dringt in kleine hoeveelheden binnen, en UV-A bereikt ons in de hoogste dosis (97% van het ultraviolet bereikt het aardoppervlak).

Een goede sterilisatie van ruimtes en oppervlaktes is een heel belangrijk aspect. Momenteel is het een van de eenvoudigste en tegelijkertijd de meest effectieve methode. Het gebruik van lampen die ultraviolette straling uitzenden.

Kiemdodende lampen worden met succes gebruikt in ziekenhuizen, kantoren en poliklinieken. Momenteel worden als gevolg van een toegenomen epidemiologische dreiging UV-C lampen (armaturen) overal gebruikt waar een grotere groep mensen is of waar regelmatig mensen rondlopen. Dergelijke plaatsen zijn allemaal kantoren, winkels, bioscopen, horecabedrijven, theaters, openbaar vervoer, scholen en universiteiten, recepties, sportkantines, noem maar op. UV-C desinfectie wordt ook gebruikt in de voedingsindustrie om bacteriën en virussen te verwijderen uit bijvoorbeeld eieren van pluimvee, of in plaats van melk te pasteuriseren wordt UV-C licht gebruikt. UV-C licht wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld water te desinfecteren. Eigenlijk voor alles wat een steriele omgeving vereist.

Door gebruik te maken van ultraviolet licht met korte golflengte (UV-C, 100-280 nm) in LED-technologie kun je specifieke oppervlaktes desinfecteren. Doordat UV-C licht doordringt in de bacteriële celmembranen en virale capsiden, beschadigt het de structuur van DNA en RNA, wat eiwitsynthese en bijgevolg reproductie en virulentie verhindert. Het is een desinfectiemethode met een efficiëntie tot 99%, wat betekent dat het even effectief is als desinfecterende vloeistoffen.

Op de markt vindt u meerdere lampen. De hoogste desinfectie-efficiëntie op het oppervlak wordt bewezen door tests in het geval van direct-contactlampen.

Een technologische doorbraak in het gebruik van UV-C in de strijd tegen bacteriën en virussen is de introductie van armaturen met LED-technologie. De belangrijkste voordelen van UV-C LED-technologie zijn een drastische verhoging van de veiligheid voor mensen en het gebruiksgemak. Armaturen en UV-C lampen in LED-technologie produceren tijdens het gebruik geen ozon, wat schadelijk is voor mensen. Als gevolg hiervan hebben kamers die zijn gedesinfecteerd met bacteriedodende en virus dodende armaturen geen ventilatie nodig (verwijdering van ozon). Het tweede element is de verhoogde duurzaamheid van de UV-C LED door de “aan” en “uit” -cyclus, waardoor het niet nodig is om lampen te vervangen. Zo verkrijgen we virus dodende en bacteriedodende armaturen die minimaal 5 jaar geen onderhoud vergen.

Bacteriën met desinfectie lampen (virus vrij)

 • CommLED antivirus- en antibacteriële armaturen van de CareCOMM-serie hebben de kwaliteit die is bevestigd door het National Institute of Public Health NIH.
 • Desinfectie-efficiëntie met behulp van UV-C in LED-technologie is tot 99%, als enige op de markt, bevestigd door laboratoriumtests uitgevoerd door een onafhankelijk Pools onderzoeksinstituut.
 • CareCOMM zijn UV-C lampen op de markt, een product in LED-technologie, vervaardigd in Polen.
 • De mogelijkheid om een ​​bewegingssensor te gebruiken waarmee u desinfectie kunt uitschakelen wanneer er beweging wordt gedetecteerd in de omgeving, wat de veiligheid van mens en dier aanzienlijk beïnvloedt.
 • Modern ontwerp en kleine afmetingen maken installatie in faciliteiten zoals kantoren en winkels mogelijk zonder de gebouwen te hoeven renoveren.
 • De mogelijkheid om een ​​afstandsbediening te gebruiken waarmee desinfectiecycli kunnen worden geprogrammeerd en de desinfectietijd op afstand kan worden beheerd, wat past bij intelligent gebouwbeheer en de betrokkenheid van de menselijke factor optimaliseert.
 • Door de optionele kleurselectie van de armaturen past het desinfectiesysteem perfect in het interieur van gebouwen en kamers.
 • Als fabrikant maken wij gebruik van Europese componenten en daardoor zijn wij in staat om binnen 3-5 weken hoogwaardige producten te leveren.

Voordelen UV-C LED

 • Tot 60.000 uur verlichting is meer dan 7 keer langer dan traditionele UV-C lampen. 
 • Golflengte 265 – de meest effectieve golflengte in termen van ontsmetting van virussen, bacteriën en schimmels.
 • Tijdens de desinfectie wordt er geen ozon geproduceerd dat schadelijk is voor de mens en de kamers hoeven niet te worden geventileerd.
 • Het bevat geen elementen die schadelijk zijn voor de mens (kwik, lood, ozon), waardoor de gebruiksveiligheid toeneemt in vergelijking met traditionele armaturen en UV-C lampen.
 • Makkelijk te integreren in bijvoorbeeld luchtbehandelingssystemen.
 • Tot 5 jaar onderhoudsvrij gebruik.
 • Een gerichte straal van UV-C licht zorgt voor een nauwkeurige desinfectie van een gebied.

TABEL VERGELIJKING TRADITIONELE UV-C-TECHNOLOGIE MET LED UV-C-TECHNOLOGIE

Traditionele UV-C lampen

UV-C lampen in LED-technologie

Golflengte

253,7 nm

265 nm

Ozonproductie die schadelijk is voor mensen

JA

NEE

De levensduur van de stralingsbron

ongeveer 8.000 uur

ongeveer 60.000 uur

Jaarlijkse vervanging van de UV-C-stralingsbron

JA

NEE

Verhoogde levensduur door de “aan” en “uit” cyclus

NEE

JA

Vrij van elementen die schadelijk zijn voor de mens (kwik, lood)

NEE

JA

Moderne en esthetische lijsten.

NEE

JA

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!